Konfekt med hjemmelaget vaniljekrem

 

Har skaffet meg en ny sjokoladeform . Den måtte jo selvfølgelig prøves i dag .  Da ville jeg prøve å fylle sjokoladen med hjemmelaget vaniljekrem . Hjemmelaget i seg selv er jo som natt og dag,  når det kommer til smak... mener nå jeg da !    ;)  

 


Jeg bestilte en sjokoladeform på Siliconmoulds.com

Jeg laget en  ekte vaniljekrem  som jeg lastet ned fra nettet, (standardkrem) , oppskriften inneholdt bl.annet Maizena mel. Tenkte det var greit så var man sikker på at den ble noenlunde tykk.  Vaniljekremen ble litt for tynn denne gangen , så sjokoladen hadde en tendens til å blande seg når jeg fylte igjen  til slutt. om det er noen som har en litt bedre oppskrift på en litt tykkere krem  , kommenter dette gjerne på bloggen :) 

  Alternativt kan man jo bruke Freia vanilje(egge)krem.   

 

 


Mørk Odense sjokolade 70 % , og en plate med økologisk 70% sjokolade som jeg kjøpte på Meny
    

Hakket opp 2/3  sjokolade  , smeltet den i en plast bolle over vanndamp .  Vær veldig nøye med at det IKKE kommer noe vann i den smelta sjokoladen , da ødelegger du den .    Den siste delen av sjokoladen som ble igjen hakkes opp og blandes i til slutt for å kjøle ned sjokoladen og  få riktig konsistens.

Sjokoladen fyller du i formen og la den sette seg litt før du  snur formen på hodet og "heller"ut sjokoladen .   Formene er nå fylt med sjokolade i kantene , og kan settes i kjøleskapet en kort stund så den stivner.  Når du tar den ut kan du fylle formen .
Resten av sjokoladen fylles på toppen .

Da er det inn i kjøleskapet igjen , og....... voila ..;)

 

Smaken av hjemmelaget ,farlig godt ;) ;)

  

Én kommentar

elisebr

19.07.2015 kl.14:41

Så fine de ble :)

Skriv en ny kommentar

Kent Arne Gjeruldsen

Kent Arne Gjeruldsen

44, Skien

Jeg er en familiefar til 4, Gift med en herlig kone Elin og sammen har vi fått 4 herlige barn ;) Jeg er utdannet kokk ,hvor jeg gikk min læretid ved Grand hotell i Oslo og ved et cateringsselskap i Skien. Jeg er blitt mer og mer opptatt av sjokolade den siste tiden og kan vel si at jeg er over middels interessert i sjokolade!

Kategorier

Arkiv

hits