Konfekt med hjemmelaget vaniljekrem

Har skaffet meg en ny sjokoladeform . Den mtte jo selvflgelig prves i dag . Da ville jeg prve fylle sjokoladen med hjemmelaget vaniljekrem. Hjemmelaget i seg selv er josom natt og dag, nr det kommer til smak... mener n jeg da! ;)


Jeg bestilte en sjokoladeform p Siliconmoulds.com

Jeg laget en ekte vaniljekrem som jeg lastet ned fra nettet, (standardkrem) , oppskriften inneholdt bl.annetMaizena mel.Tenkte det var greit svar man sikker p at den ble noenlunde tykk. Vaniljekremen ble litt for tynn denne gangen, s sjokoladen hadde en tendens til blande seg nr jeg fylte igjen til slutt. om det er noen som har en litt bedre oppskrift p en litt tykkere krem , kommenter dette gjerne p bloggen :)

Alternativt kan man jo bruke Freia vanilje(egge)krem.


Mrk Odense sjokolade 70 % ,og en plate med kologisk 70% sjokolade som jeg kjpte p Meny

Hakket opp 2/3 sjokolade , smeltet den i en plast bolle over vanndamp. Vr veldig nye med at detIKKE kommer noe vanni den smelta sjokoladen , dadelegger du den .Den siste delen av sjokoladen som ble igjen hakkes opp ogblandes i til slutt for kjle ned sjokoladen og f riktig konsistens.

Sjokoladen fyller du i formen og la den sette seg litt fr du snur formen p hodet og "heller"ut sjokoladen . Formene er n fylt med sjokolade i kantene , og kan settes i kjleskapet en kort stund s den stivner. Nr du tar den ut kan du fylle formen .
Resten av sjokoladen fylles p toppen .

Da er det inn i kjleskapet igjen , og....... voila ..;)

Smaken av hjemmelaget ,farlig godt ;) ;)

n kommentar

elisebr

19.07.2015 kl.14:41

S fine de ble :)

Skriv en ny kommentar

Kent Arne Gjeruldsen

Kent Arne Gjeruldsen

44, Skien

Jeg er en familiefar til 4, Gift med en herlig kone Elin og sammen har vi ftt 4 herlige barn ;) Jeg er utdannet kokk ,hvor jeg gikk min lretid ved Grand hotell i Oslo og ved et cateringsselskap i Skien. Jeg er blitt mer og mer opptatt av sjokolade den siste tiden og kan vel si at jeg er over middels interessert i sjokolade!

Kategorier

Arkiv

hits