Min skjønne kone har bursdag i dag😚I  dag har  jenta mi  bursdag , da må jeg bake en kake også  .  Siden  hun måtte på  jobb  på selveste bursdagen hennes hadde jeg lyst  å overaske  med en Kake.   Jobber man i helsevesenet  ,så blir det  helger og ukedager   . 

Synes det  var fint med en firkantet kake denne gangen.  Man får plassert  pynten  bedre  og det er  litt lettere å skjære  opp de stykkene  som man vil ha..

jeg syekte en  Sjokolade kake  i langpanne  ,

delte kaken i 2  og  dynket kakebkkakebunn med  sirup og ananas jucie.  Jeg har forelsket meg i panacotta med blåbær  ,så det  ble panacotta i bunn  og det  andre laget  ble  krem med vaniljestang  (frø).

jeg  har  sjokolade ganashe  som overtrekk. 

Smør kaken inn med et tynt lag med pisket krem  helt til slutt før du kler den med sjokolade overtrekk. Da synker ikke overtrekket så lett igjennom kaken og du får  et  finere  resultat 😊

Ganache:

200 gr .sjokolade

80    gr  fløte

40   gr    smak .  for eksempel  Cognac  eller  appelsinlikør eller noe lignende etter din smak.

Kok opp  fløten og sett den til side  hell fløten så opp i bollen med finkuttet  sjokolade  og la den stå og  trekke  ca.1minutt . Så rører man det hele sammen til en glatt masse. Er fylletfor varmt kan det være lurt å  la det kjøle seg av litt , men ikke for mye for da  stivner den for raskt  til å smøre den utover  på kaka.    Pass på å ikke ha for tykt lag med overtrekk på kaka  ,da blir det fort litt for mye sjokolade  og  det blir  altfor  mektig å spise  . Ganashe er i seg selv er mektig. 😫

Da er det bare å nyte 😆

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kent Arne Gjeruldsen

Kent Arne Gjeruldsen

45, Skien

Jeg er en familiefar til 4, Gift med en herlig kone Elin og sammen har vi fått 4 herlige barn ;) Jeg er utdannet kokk ,hvor jeg gikk min læretid ved Grand hotell i Oslo og ved et cateringsselskap i Skien. Jeg er blitt mer og mer opptatt av sjokolade den siste tiden og kan vel si at jeg er over middels interessert i sjokolade!

Kategorier

Arkiv

hits